خانه روانشناسان کارروا
اگه روانشناس هستی؟
- اگه استاد و پیشکسوت حوزهی روانشناسی هستی و دغدغهی رشته و دانشجوهات رو داری! (ببخشیدها، جسارت شد صمیمی حرف زدیم)
- اگه روانشناس هستی یا در رشتههای مرتبط روانشناسی درس میخونی یا قبلا خوندی.
- اگه مشغول به کاری ولی میخای حیطهی کاریتو تغییر یا توسعه بدی.
- اگه هنوز کار مناسب و مورد علاقهی خودتو پیدا نکردی.
لطفاً چند دقیقه وقت بذار و حرفهای ما رو در خانه روانشناسان کارروا بخون!
سرآغاز...
بذار از اینجا شروع کنیم که حدود 200 هزار دانشجو در رشتههای مختلف روانشناسی و مشاوره تو کشور وجود داره، تازه این رقم بدون در نظر گرفتن دانشآموختههای قبلی این رشتههاست. متاسفانه تعداد زیادی از این عزیزان شغلِ متناسب با تخصص و علاقهی خودشون رو پیدا نکردن، یا خیلیها هنوز سردرگماند که در چه حیطهای و با چه رویکردی کار کنن و برای ادامهی مسیر شغلیشون هیچ طرح و برنامهای ندارن، جوونهایی که با کلی امید و انگیزه درس خوندن ولی هنوز نمیدونن چه کاری انجام بدن، از کجا شروع کنن، چطور انجام بدن، چطور ادامه بدن و به کجا برسن!
تعداد عزیزانی که در همچین شرایطی هستند انقدر زیاده که نمیشه اینو فقط یه سردرگمی فردی محسوب کرد، بلکه اگه کمی دقیقتر نگاه کنیم این قضیه یک چالش ملّیه. اما چرا چالش ملّی؟ همهی ما میدونیم که زمان چقدر ارزش داره، همچنین میدونیم برای تربیت و آموزش یک متخصص در هر رشتهای چقدر منابع مالی هزینه میشه. پس وقتی یه جوون بعد از دهها سال درس خوندن و هزینه دادن نتونه در رشتهای که درس خونده کار کنه، یعنی مهمترین داراییهای کشور که نیرویانسانی، زمان و سرمایهگذاریهای آموزشی هست از بین رفته! یعنی وقت، انرژی و پول کشور صرف یه کاره بیهوده و بینتیجه شده و هدر رفته! آیا این یک چالشِ ملی محسوب نمیشه؟
چالشِ شُغل!
البته خودت بهتر از ما میدونی که این چالش دلایلِ قانونی، اجتماعی، آموزشی و فردی داره. دلایلی مثل «عدمِ کفایتِ آموزشهای کاربردی»، «عدم توجه لازم به مراکز کارآموزی و کارورزی»، «عدم اطلاع جامعه از خدمات روانشناختی»، «عدمِ انتخابِ صحیح رشته در ابتدا» و دلایل بسیاری که خیلیهاشون نیاز به تغییر سیاستگذاریهای حاکمیتی دارن، جایی که فعلاً ما و شما دستمون بهش نمیرسه و تأثیری روش نداریم. اما واقعیت اینه اگه فعلاً از جنبههای حاکمیتی چشم بپوشیم و کمی فردیتر و مردمیتر به چالشمون نگاه کنیم میتونیم با برنامهریزی، تعاون و همکاری بخشِ مهمی از این مشکلات رو حل کنیم.
ما تو خانه روانشناسان کارروا رو این قضیه خیلی فکر کردیم و معتقدیم سه بخش خیلی مهم وجود داره که اگه روشون متمرکز بشیم، میتونیم به اندازهی تلاشمون گِرهی از این چالش ملی رو باز کنیم:
اول، کمک کنیم مسیر شغلی برای دانشآموختههامون روشن بشه و دقیقا بدونن در چه حوزهای و با چه رویکردی میخوان کار کنن.
دوم، کمک کنیم تا دانشآموختههامون با دانش کاربردی و عملی آشنا بشن.
سوم، کمک کنیم در حوزهای که انتخاب کردن تجربه، سابقه و هویّت شغلی کسب کنن و شناخته بشن.
برای همین رفتیم دنبال تأسیس موسسه کاریابی و مشاوره شغلی کارروا، پس اینطو شد که کارروا به دنیا اومد. شاید برات سوال شده باشه که کارروا یعنی چی؟ و ما در خانه روانشناسان کارروا دنبال چی هستیم؟ سوال اوّلت رو تو یکی از نوشتههامون به نام داستان کارروا مفصل جواب دادیم که خوشحال میشیم بعداً سری بهش بزنی و بخونی، ولی اینجا همینقد مختصر بگیم که کارروا یعنی کارِ روانشناسانه. اما جواب سوال بعدیت به همین سه بخشی مربوط میشه که اشاره کردیم، یعنی کمک کنیم تا مسیر شغلیت روشن شه، دانش کاربردی بهدست بیاری و تجربه و هویت شغلی کسب کنی. همینها رو در ادامه بیشتر توضیح میدیم.
برنامههای خانه روانشناسان کارروا
1) خودشناسی
کمک میکنیم تا خودتون رو بهتر بشناسید و حوزهی متناسب با ویژگیها، رغبتها و ارزشهاتون رو پیدا کنید.
2) معرفی رویکردها
سعی میکنیم در خصوص رویکردها و نحوهی کاربرد اونا در حیطههای مختلف بحث کنیم و مطالبی رو باهاتون به اشتراک بذاریم.
3) مسیر شغلی
کمک میکنیم تا مسیر شغلی خودتون رو طراحی کنید.
4) دورههای کاربردی
با معرفی کارگاههای توانمندسازی مورد تائید و معتبر کمک میکنیم تا دانشِ عملی و کاربردیتون رو ارتقاء بدید.
5) کارآموزی و کارورزی
سعی میکنیم بستر لازم برای کارآموزی و کارورزی تخصصی رو مهیا کنیم و برخی از دوستان کارآمدمون رو به همین مجموعهها معرفی کنیم.
6) معرفی به کار
با کسبوکارها و کارفرمایانی که دنبال متخصصین روانشناسی میگردن مذاکره میکنیم و شما رو بهشون معرفی میکنیم.
مسیر شُغلی
طراحی مسیر شغلی نکتههای زیادی داره و تنوع بحث در این بخش خیلیخیلی زیاده، برای همین سردرگمیهای عجیبی برای روانشناسا ایجاد میشه.
مثلاً اولین سوالی که ذهنت رو درگیر میکنه اینه که بین حوزههای مختلف چه حوزهای رو انتخاب کنی؟ روی فرد کار کنی یا خانواده؟ زوجدرمانی یاد بگیری یا روی کار با کودک تمرکز کنی؟ بری سراغ کارهای بالینی یا وارد عرصهی پژوهشی بشی؟ تدریس برات بهتره یا درمان؟
تازه بعد اینکه حوزهی کاریتو روشن کردی این سوال برات پیش میاد که چه رویکردی انتخاب کنی؟ سراغ روانکاوی بری یا رفتارگرایی؟ سیبیتی، اکت یا هیجانمدار؟ راستیاگزیستانسیال چطوره؟ و دهها سوال دیگه.
ما تو خانه روانشناسان کارروا سعی میکنیم با روشهای مختلفی مثل مطالبِ وبلاگی، ویدئوهایِ آموزشی، معرفی دورههایِ کاربردی کمک کنیم راه برات روشن شه و مسیر شغلی خودتو طراحی کنی.
دانشِ کاربُردی
باز هم همونطور که میدونی برای ارتقای دانش کاربردی و عملی یکی از بهترین راهها شرکت تو کارگاههای توانمندسازی هست که توسط اساتید برگزار میشه، همین الان کارگاههای زیادی در سطح کشور تشکیل میشن که شاید بهشون دسترسی نداشته باشی به همین دلیل ما سعی میکنیم بستری رو فراهم کنیم که به بیشتر اونا دسترسی پیدا کنید.
اما فقط این نیست، این مقدمهی کاره! بعدش میخوایم با همکاری اساتید و مراکز معتبر و دارای مجوز، دورههایی رو طراحی کنیم که سه تا ویژگی داشته باشن: قیمت مناسب داشته باشن، عملی، کاربردی و بومی باشن و همچنین بستری وجود داشته باشه که بشه از همون چیزی که یاد گرفتی درآمد کسب کنی و هزینهی دوره بهت برگرده و این چرخه انقدر تکرار شه تا هرچیزی که برای درجه یک شدن لازم داری رو یاد بگیری.
کسبِ تجربه و کار
هدف بعدیمون تو خانه روانشناسان کارروا اینه که با کسبوکارها، کارخونهها، کارفرماها و هرجایی که به خدمات تخصصی روانشناسی نیاز داره وارد مذاکره شیم و اونها رو با منافعی که دانش روانشناسی میتونه در کارشون داشته باشه آشنا کنیم. منافعی مثل «بکارگماری تخصصی»، «کاهش فرسودگی شغلی پرسنل»، «افزایش همدلی، روحیهی تعاون و همکاری»، «افزایش بهرهوری پرسنل» و دهها تاثیر ریز و درشت دیگه که فقط با کار تخصصی و روانشناختی میشه به دست آورد.
خُب حالا که اینا رو گفتیم آیا همینا کافیه و برنامه و ایدههای ما تموم شد؟ ما تو خانه روانشناسان کارروا اینطور فکر نمیکنیم، چون کلی کار دیگه هست که باید به کمک هم و با هم انجام بدیم، مثلاً؟ به نظرت اگه دانش روانشناسیمون رو در «شیوه و مدل تبلیغات»، «احساس مصرف کننده»، «آموزشهای اختصاصی صنوف» و دهها عرصهی دیگه دخالت بدیم و با یه تیم تخصصی و توانمند در حوزهی اشتغال و کسبوکارها تاثیرگذار باشیم، کار کوچیکی خواهد بود؟ یا منافع کمی برای ما، شما و کشورمون خواهد داشت؟ میبینی چه کارهای موثری میشه انجام داد و چقدر زمین بایر و دست نخورده هست که باید باهم آستینِ همّتمون رو بالا بزنیم و انجام بدیم؟
پس سومین کمکی که از دستمون برمیاد و دوست داریم تو خانه روانشناسان کارروا انجام بدیم معرفی دوستان فعالمون به همین مراکز و مجموعههایی هست که شناسایی و مذاکره میکنیم، تا مشغول به کار بشن و تجربه و هویت شغلی کسب کنن.
کارروا؛ واسطه دانش، شُما و کار!
فکر میکنیم تا الان متوجه شده باشی که خانه روانشناسان کارروا واسط بین دانش، شما و کاره! با این رویکرد که شما، کار و کارفرما رو ارتقاء بده و البته خودش هم در کنار شما ارتقاء پیدا کنه! این برای ما افتخار خیلی بزرگی هست که بتونیم به رشدِ تولید یا ارتقایِ کیفیتِ خدماتِ بنگاههایِ اقتصادیِ کشورمون کمک کنیم؛ یا زمینهی کارِ خوب و حالِ خوب هممیهننان عزیزمون رو فراهم کنیم و البته همینطور برای شما عزیزان و همکارانمون کار متناسب ایجاد کنیم. حالا به نظرت آیا این شرایط، چهار سر سود نیست؟
دوست عزیزمون ما تو خانه روانشناسان کارروا همه چیز رو از دریچهی روانشناسی نگاه میکنیم و دائم در این فکریم که روانشناسی چه کمکی میتونه در حوزهی اشتغال به کشورمون ارائه بده. معتقدیم برای داشتن ایران قوی باید از همهی ظرفیتهای کشور استفاده کرد و همه رو پای کار آورد. پس اگه شما هم مثل ما دغدغهی کشور، مردم و خودتون رو دارید، بسم الله! این گوی و این میدون. بیاید باهم شروع کنیم و قدم در راه بذاریم، راهی که به نیکی و خوشی ختم میشه؛ انشالله.
قدمی که لطفِ شُماست...
ما برای اینکه جدّیتمون رو نشون بدیم یه سری کارای خیلی مهم، سخت و زمانبر انجام دادیم و اولین قدم رو به سمت شما برداشتیم:
- از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مجوز گرفتیم.
- وبسایتمون رو متناسب با هدفهامون طراحی، پیکربندی و راهاندازی کردیم.
- نامونشان تجاریمون رو تو مرکزِ مالکیتِ معنویِ سازمانِ ثبتِ اسناد و املاکِ کشور ثبت کردیم.
- از وزرات صنعت، معدن و تجارت، نُمادِ اعتماد الکترونیک دریافت کردیم.
- از وزراتِ فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشانِ ملی ثبت رسانههای دیجیتال رو گرفتیم.
- موفق شدیم وبسایتمون رو به درگاه پرداخت اینترنتی بانک ملّت متصل کنیم.
حالا نوبت شماست که یک قدمِ کوچولوی آسان و رایگان بردارید، ثبتنام کنید، مشخصاتتون رو کامل کنید و رزومهتون رو تکمیل کنید، فقط همین! این آغازِ رفاقتِ ما و شماست، یه دوستی چهار سر سود! 🙂
بعدش منتظر باشید تا خودمون بیایم سُراغتون…
لطفا همین الان ثبت نام کن تا رفاقتمون رو شروع کنیم...
وای! خیلی خوشحالیم که تصمیم گرفتی ثبتنام کنی. حالا شاید یه راهنمایی کوچولو لازم داشته باشی که بهت توضیح میدیم. با اجازه شما ما دوستانمون رو به دو گروه بزرگ تقسیم کردیم، این تقسیمبندی بهمون کمک میکنه تا بهتر و راحتتر سازماندهی و برنامهریزی کنیم.
گروه اول) دانشجویان، دانشآموختگان و همهی کسانی که تمایل دارن کار پیدا کنن، کارشون رو تغییر یا توسعه بدن، یا حتی کسانی که دوست دارن کارهای پژوهشی یا دورکاری تخصصی در زمینهی روانشناسی داشته باشند. اگه جزء این گروه هستید لطفاً به عنوان کارجو ثبتنام کنید.
گروه دوم) اساتید عزیزی که میتونن به هر نحوی بهمون کمک کنند یا تمایل دارن برنامههاشون رو به اطلاع علاقهمندان روانشناسی برسونن، همینطور کارفرمایان محترمی که دنبال نیروی متخصص هستند، یا کلینیکها و مراکز آموزشی که میخوان در خصوص کارگاهها و برنامههای آموزشیشون اطلاع رسانی داشته باشند. اگر جزء این گروه هستید لطفاً به عنوان کارفرما ثبتنام کنید.
دیدگاه برخی از روانشناسان
شما برای ما خیلی مهمی، پس لطفا مثل بقیه دوستانمون نظر و احساست رو در مورد کارروا برامون بنویس…
سلام امین عزیز
همکاری با تو همیشه یک فرصت ناب برای من بوده
خیلی خوشحالم که فرد توانمندی مثل تو اقدام به کارآفرینی کرده.
قطعا موفقیت رو برای تو پیش بینی میکنم و باعث افتخاره همراهت باشم
سلام و عرضِ ادب و محبت
دکتر جان از ابراز نظر پر مهر و محبتت خیلی ممنونم و از اینکه وقت گذاشتی و کارروا رو خوندی و بهمون لطف داشتی بسیار خوشحالم.
برای من هم رفاقت با شما و بودن در کنارتون مایهی مباهات و افتخاره…
قطعا این راهی که شروع کردیم، به هدف نمیرسه مگر به لطف و همراهی شما و سایر دوستان عزیزمون.
امیدوارم همگی در کنار هم بتونیم سرمنشاء کارهای خیری بشیم…
سلام خیلی مطلب مفیدی بود
امیدوارم موفق باشید